Vår…. eller?

Våren er i anmarsj, vi er kommet til den andre av 3 vår måneder, selv om det akkurat i dag mandag 4. april ikke ser ut sånn her på Østlandet! Mars hadde mange fine varme dager med sol, som fikk litt fart på naturen rundt oss.

Kubene har fått vann blandet med litt honning og sukker, dette så de har vanntilgang da de fleste har startet med yngling

Or/hassel er det første som gir pollen, vanligvis er denne for tidlig ute for biene, da det første er som regel hestehoven og Seljetre som er av betydning.

Hos biene ser det greit ut, en kube mangler dronning da de har hatt bukløp. Kan sammenligne bukløp med diaré, de gjør fra seg inne i kuben, bier dør og bakterier får fritt spillerom. Hele kuber kan gå under.

Her valgte jeg ikke å slå denne kuben sammen noen andre, grunnet at de har bukløp, og dette er ikke noe jeg vil ha inn i neste kube. Hvis det blir litt varmere i været, slår jeg de sammen med en annen kube.

Resten av kubene er det liv, de har fått pollen erstatning, mindre plass og tett bunnbrett.

Dette med mindre plass er fordi fram til ca mai, dør det flere bier en det fødes. Har man for stor plass vil de ha problemer med å varme opp yngel samtidig som de skal hente mat og vann. I tillegg vil noen tavler mugne, og biene slites fortere ut.

Etter smelting av voks, så skulle jeg kaste en del på søppeldynga, blant annet en bøtte med sukkerlake/voks avfall. Denne presterte selvfølgelig å knuse i hengeren . Så på ett tidspunkt hadde jeg Norges søteste henger