Tunge løft

Nå begynner det å bli tungt, å varmen hjelper jo ikke på! Ett luksus problem, men allikevel. Søndag hadde jeg en gjennomgang der jeg startet med produksjonskubene. Jukset litt med oppflytting og ned flytting av rammer da det var fult med honning de fleste steder. Den ene produksjonskuben som skulle ha ett stille skifte er det nå en parret dronning. Var hvertfall egg på en ramme.
En enkel måte å se om det faktisk er krøpet en dronning der man har hatt dronningceller er å ta tavler med egg og vente ett par dager for å se om de drar ut nødceller.

Kun en avlegger gjorde det, så den skal vi la være helt til 7. juli. Så går det en 4-5 dager før hun blir kjønnsmoden. Så legger egg
Spennende! Vi må også finne 3 dronninger og merke disse.

Jeg har hatt ett hull i drakten min som jeg har teipet. Glemte litt å sjekke om det var tett, kan jo fortelle at det var det jo ikke. Biestikk i leppa, bietox. 1 dag med kjempe hevelse på overleppa. Gjorde ikke vondt men,
så jo mildt sagt jævlig ut.

I avlegger avdelingen, som også er et problemet i produksjonskubene. Vi har ingen flere utbygde rammer. Å må ty til byggevoks. Nå er det også tomt for 5.1mm voks hos hc. Endte opp med 5.3mm. de er også tomme for rammer, mem vi hadde 15 rammer.

Her må jeg iløpet av uken sette på en kasse til på noen kuber, og fylle opp med tavler i andre.