Slynging og siling

Da var tiden inne for å høste honningen, slynge honningen, røre eller la den være flytende.
Dette er tungt, kasser som veier opp mot 30kg, skal ned fra høyden. Tok med stige i år.
Vi har brukt bitømmerbrett på 1 og 1 kasse. Ett bitømmer brett gjør akkurat det, tømmer for bier i kasser. Du setter det under den kassen du vil tømme, så går biene ned i kassen under. det tar 1-2 døgn før en kasse er tom.

Biene er fantastiske, de samler blomster nektar, gjør dette om til honning. Så tørker de honningen til riktig vannprosent, så forsegler de tavlene…..så kommer vi og stjeler alt 😜

Vi har 4 produksjonskuber totalt (de som samler honning) så har vi 4 avleggere.
Vi slynget 165 kg med honning fra produksjonskubene på torsdag, da er det en skattekasse igjen på 1 produksjonskube og 2 kasser igjen på 2 avleggere. De siste kassene tar vi nok iløpet av sommeren. Det gir ett gjennomsnitt på 41,25kg pr kube! Godt fornøyd 🙂

Vi har tappet en god del flytende honning og enda mer smøremyk honning. Den flytende er en «ferskvare» som vil krystallisere (får sukker krystaller) etter en hvis tid (1uke – 3 mnd)
Så ja vi har honning til salgs 🙈

Vi gikk til anskaffelse av en ny sil på 41cm, fra Hurumhonning. Med denne silen så går jo siling av honningen som en drøm. Det var det som tok tid sist. Får tenke ut nye måter og effektivisere slynging, siling og tapping.