Skattekasse

Bringebær trekket som er vårt hovedtrekk har startet. Å i den forbindelse så måtte vi ha en kjapp gjennomgang av kubene på søndag. Hovedsakelig for å sjekke om de trengte flere skattekasser, og om avleggerne trengte flere rammer.

Alle produksjonskubene fikk en ny skattekasse. De hadde bygd ut alle rammene med byggvoks, og de få rammene jeg tittet på begynte å bli fulle.

Avleggere, der fikk 2- dronning kuben en ny kasse og en økning på 5 ferdig utbygde rammer.
Den går nå på 10 rammer. (5 på hver side) Her blir nok dronningene født i dag eller imorgen.
Så vi får håpe på full parring.
Er faktisk 4 dronninger som skal parre seg så vi er veldig spent.

Den eldre dronningen som de hadde lyst å bytte med ett stille bytte legger mye egg enda og her vokser kuben seg sterkere.

Vi har igjen 1 dronning fra opprinnelig 3 dronninger som vi kjøpte ifjor. Her er jeg ikke så veldig fornøyd. 1 dronning ble drept av biene, sånt skjer. 1 døde i våres, uvist hvorfor da jeg aldri fant hun rundt kuben. Og den siste som er veldig svermevillig, der splittet jeg kuben og ga hun 4 rammer.

Her var jeg å tittet. hun har lagt noen egg, ikke mange. Simulerte trekk samt at det er fult trekk ute. Allikevel har de biene som har vært med hun lagd en dronning celle midt på 1 ramme som illustrerer ett stille bytte. Hun er også veldig liten, så her fikk jeg en følelse at hun kanskje er tom for egg. Så får se om denne kuben tilslutt blir slått sammen en annen, eller om jeg lar de lage en ny dronning. Ekstremt usikker her.