Innskrenking av plass

Biene har nå fått sukkerlake, de har tatt ned det meste som er ca 20kg tørrsukker blandet ut med vann(5kg sukker på 3 liter vann).

Samtidig som jeg har fjernet fórkarrene så måtte jeg også innskrenke plassen. Biene skal sitte tett på tavlene iløpet av vinteren. Dette for å holde dronningen i livet og temperaturen oppe. Biene har jeg innskrenket plassen til sånn at de sitter på 8 tavler, 1 kube er på 9 tavler.
En lett måte å se om du skal innskrenke plassen er å ta de 2 bakerste tavlene opp, er det ikke helt tett med bier her er det som regel for god plass.

Det resterende av sukkerlaken som var igjen tar jeg vare på. Dette skal biene få til våren før blomstene gir noe nektar.

Jeg ser en stor forskjell på de forskjellige fórkarrene, de svarte vi har er de mest elendige. Både kommer biene ut i selve karret når det er tomt for sukkerlake og det er såpass med plass at de bygger masse villbygg under.