Foring, honning og mange bier

Mandag var jeg en tur hos biene, der puttet jeg på bitømmerbrett på 2 kuber det enda var honning igjen i skattekassene.
Gikk gjennom disse produksjonskubene, litt lite egg, sånn ifht vinterbiene som fødes utover nå.
Det var tomt for honning og pollen i yngelrommet så her måtte de få litt kvikkpollen. Simulering av trekk får dronningen til å legge egg.
De fikk 1 tavle med honning fra skattekassen hver sånn at de hadde mat til jeg måtte fóre mere når jeg henter all honningen.

De andre kubene fikk en dæsj apifonda fordi jeg ikke gadd å bære alt tilbake.
De har begynt og kaste ut droner, noe de gjør før høsten/vinteren hvert år.

Onsdag, Martin skulle komme innom å få bli med på slynging, alt skulle være klart da jeg var innom biene først for å ta med skattekassene til slyngerommet.

Den første skattekassen gikk det ganske bra, tomt for bier og alt bare velstand. løftet det inn på slyngerommet og går tilbake.
Når jeg skulle ta av skattekasse nr 2 hadde en del bier tatt en liten tur ut for å titte, ikke noe problem i seg selv.
Tokk av skattekassen, satt det på vandregitter på bunn, og bitømmerbrett på toopen, tettet toppen med en svamp.

Ga begge kubene foringskar kun med apifonda, det blåser litt denne dagen. Svampen blåser av, og en haug med bier kommer inn i skattekassen gjennom bitømmerbrettet.

Får stroppet og tettet kubene, tar med meg skattekasen, gjør noen stopp for å få ut en del bier. Noen blir med, en 10-15 stk.

Spiser middag, Martin ankommer og vi setter i gang. Får fjernet voks og setter ned i slyngen.
Litt små slitsomme bier ,så vi bestemte å åpne døren litt, noen flyr ut men ikke alle.
Biene blir litt mere slitsomme, stikker ikke men Martin er litt nervøs. Dum som jeg er åpner jeg døren, biene som dro i sted har jo selvfølgelig sladret og danset dansen sin. nå hadde vi jo 100bier inne på slyngerommet.
Prøvde å røyke de ut, få dro, drakt på.
Slynge i bitømmer drakten er jo ikke helt supert. i tillegg så hadde vi 25-27 grader der ig litt røyk. Da har man prøvd det.
Fikk slynget alle tavler, men lot det ligge igjen i slyngen. Tenkte å sile på kveldstid, så hadde jo sikkert noen bier dratt hjem. Men jammen så var det ikke en haug igjen.

Fikk silt, løftet tanken inn, og fortsatte på kjøkkenet. Heldigvis hadde Julie rengjort det så det var bare å sette i gang. Tappet både flytende og rørte honning.
Fasitten ble 12 kg.
Må si meg fornøyd, på 3 kuber som produserte honning, der den ene svermmet så har vi fått i overkant av 115 kg. Det er ca 38kg pr kube.