Forberedelser til slynging

Da var dagen her. Vi skal slynge vår aller første honning. Dette er sykt spennende!
Hadde puttet bitømmerbrett på kun 1 kube på fredag, så kun 1 skattekasse skal slynges til å begynne med.

Først bort i Bigården der kassen stod, bitømmerbrettet hadde gjort sin job, så og si tomt for bier (så faktisk bier komme i retur opp fra bitømmerbrettet 🤔)

Skrelling, vi har en «ostehøvel» voksfjerner og den typiske med pigger. Er ett par andre jeg kunne tenkt meg å prøve også.

Slyngerommet vårt er ikke helt ferdig, da vi bygger garasje samtidig, så er blandt annet litt mørkt, lys vil bli prioritert, samt noen ekstra stikkkontakter.

Vi har en Graze 6 rammers halvautomatisk vendeslynge. Fungerer toppers.
Får finne ut hvor lenge man skal kjøre på hver side.

Vi slynget som sagt kun 1 kasse (11 rammer).
Dette tilsatte vi 1kg podehonning fra honning centralen (sommerhonning), rørte kraftig, så skal den lagres ett par 3 dager ved rundt 14 grader. Vipps så har vi en ~25 kg pode honning som kan blandes med resten av honningen når denne høstes.
Kan jo bare si at vi har ikke ett eneste rom som er 14 grader, så innredet kjeller blir det med rundt 18 grader. Dette gjøres for å kunne kontrollere krystalliseringen. Honningen vår blir stiv og ikke flytende, dette grunnet sammensetningen av nektar fra blomster i vårt nærområde.

Siling av honning tar sin tid, til Julie sin irritasjon, da vi finsiler fordi vi skal selge direkte til forbruker.

Har nå satt på bitømmerbrett på de 3 neste skattekassene, så om ett par dager er det klart til å høstes.

Dronningbytte, eller ny dronning på kuben som svermet. Fikk kjøpt ferdig parret dronning fra Rune i laget, denne er nå satt inn og forhåpentligvis så aksepterer de hun denne gangen.