Februar oppdatering

Det har vært litt stille her selv om det har vært mye aktivitet allikevel.
Noe planlegging har vi prestert å få til, litt informasjon sånn i helt tilfeldig rekkefølge. Vi har ordnet oss 4 selvbetjente salgsboder, vi har ikke helt bestemt hvor alle 4 skal stå, 1 er satt ut ved bommen i magovegen/fossumvegen i Eidsvoll så her er det bare å kjøpe honning.

Vi driver å jobber med litt nye logoer, disse er nesten helt ferdige. Så dette kommer helt plutselig. Planen er å tilby skogsbærhonning i tillegg til sommerhonning. Skogsbærhonningen vil være flytende, den vil tilslutt krystallisere seg, men er da bare å putte i vannbad på maks 40 grader for så å få den flytende igjen. Skogsbærhonningen vår vil nok primært bestå av nektar fra blåbær og tyttebær.

Julie har fått seg ny drakt, så hun er klar til sesongen, biene hadde jeg en liten inspeksjon av her for ett par uker siden, å sjekket mat situasjonen. Faktisk sjekket jeg bare kubene hjemme, med de hadde nok mat. Så får sjekke igjen kanskje rundt månedsskifte feb/mars.

Biene spiser mere mat når det er mellom + 7 og – 2 en når det er -5 og kaldere. Så for birøkteren er det ideelt med – 5 og kaldere helt til april.