Å der var vi i gang.

Da har årets sesong startet, å jammen så har vi litt flaks… tror vi 🤔På søndag var det strålende vær, skikkelig Vår. Valgte og ikke ta en sjekk av biene da 😅 Ventet heller til i dag, både løftet for å sjekke vekt og tittet fysisk ned i kubene.

Biene delvis i klase

Det så lovende ut hos alle kubene bortsett fra en. Denne kuben har hatt bukløp, og det er ett tragisk syn, mye døde bier. Både Elg, Rådyr og Rev er observert rundt bikubene. Rådyrene går daglig forbi denne kuben. Det var noen bier på tavlene, noen ute, og totalt var det bier nok til å fylle ca 3 rammer, flaks i uflaks, DER gikk dronningen.

Ny kasse, nytt bunnbrett, enda mer innskrenkning av plass, asfaltplate i bunnbrettet for bedre isolasjon og to tavler med sukkerlake fra innvintring ble byttet ut med de tavlene som var i kuben fra før. Nå krysser vi fingrene for at det ikke blir for kaldt.Forøvrig hadde de andre kubene nok mat, kuben med bukløp hadde minst mat igjen.

Bukløp kan sammenlignes med diaré, de går på do inne i kuben, som fører til en del bakterier, som igjen fører til mye døde bier. Bukløp kan skyldes flere ting og skjer som regel når biene sitter i vinterklase. Det vanligste er at de blir skremt ved f.eks dunk/slag mot bikuben.